Herman van der Zandt in quarantaine, aftelmoment NPO mogelijk anders

NOS-presentator Herman van der Zandt zit in quarantaine, omdat hij contact heeft gehad met iemand die besmet is met het coronavirus. Op 31 december zou hij het Nationaal Aftelmoment bij de NPO presenteren, het is niet duidelijk hoe dit nu georganiseerd gaat worden.

Van der Zandt deed woensdagavond via Zoom mee aan het presentatorendebat van het NPO-radioprogramma Met het Oog op Morgen. „Een close contact heeft corona, dus ik moet vijf dagen binnenblijven en hopen dat ik dan negatief test”, legde Van der Zandt uit. Of hij zelf ook besmet is, is niet duidelijk.

Het Nationaal Aftelmoment zou Van der Zandt presenteren vanuit het Top 2000-café. Maar nu hij in quarantaine zit lukt dat niet. Het is nog onduidelijk hoe de omroep dat op gaat lossen. „Dat moeten we wellicht ook per Zoom gaan oplossen”, zei de presentator tegen persbureau ANP. „Er wordt nog aan gepuzzeld hoe we dat gaan doen.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Unicef Nederland en 59 andere organisaties roepen op tot heropening van scholen