Geopolitiek

Poetin en Biden spreken elkaar over ‘reeks onderwerpen’

De Russische president Poetin en de Amerikaanse president Biden zullen deze donderdag in een telefoongesprek „een reeks onderwerpen bespreken”, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse regering. Het gesprek vindt plaats op Poetins verzoek en komt bovenop een al gepland gesprek op 10 januari, wanneer de leiders over wapenbeheersing en de situatie aan de Oekraïense grens zullen praten. Rusland heeft zo’n 100.000 militairen aan die grens gelegerd en de VS vrezen voor een inval. Poetin eist een meer terughoudende opstelling van de NAVO in Oost-Europa. Mogelijk spreken de presidenten donderdag over opties om vorderingen te boeken met Iran over het nucleaire akkoord dat president Trump had opgezegd. Iran is mogelijk een onderwerp waarbij de twee landen kunnen samenwerken. (AP)