1.857 coronapatiënten in ziekenhuizen, laagste aantal sinds half november

Donderdag liggen er 1.857 patiënten met Covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen, 108 minder dan een dag eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal is het laagst sinds half november, toen het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames sterk begon te stijgen.

Op de intensive cares liggen momenteel 492 mensen met Covid-19, 23 minder dan een etmaal eerder. Eind november lag het aantal coronapatiënten op de ic’s voor het laatst onder de 500. Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen liggen nog 1.365 mensen met Covid-19, 85 minder dan woensdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Treinen en snelwegen naar België minder druk dan eerder deze week