WK darts

Darter Michael van Gerwen test positief en moet WK verlaten

Professioneel darter en drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen is positief getest op het coronavirus en moet het WK in Londen verlaten. De Nederlander zou dinsdagavond spelen in de derde ronde tegen de Brit Chris Dobey. Van Gerwen is niet de eerste Nederlandse darter die besmet blijkt tijdens het WK; eerder legden ook Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld een positieve test af. Van der Voort kon daardoor niet in actie komen in de derde ronde; Van Barneveld werd pas positief getest nadat hij was uitgeschakeld. Michael van Gerwen zou in Londen nauw in contact zijn geweest met Van der Voort. Ondanks de opmars van de Omikronvariant in het Verenigd Koninkrijk mag er publiek aanwezig zijn in de zaal van Alexandra Palace waar het WK plaatsvindt. (NRC)