Thuiskok

Arancini

Breng 500 ml water in een middelgrote pan op hoog vuur aan de kook. Doe er de rijst en wat zout bij. Roer, zet het vuur laag en kook de rijst zonder deksel 15 minuten; al het water moet zijn opgenomen. Roer er de boter, parmezaan, pistachenoten, venkel en munt door. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen. Klop 1 ei los en roer het door de afgekoelde rijst. Maak er ballen ter grootte van een sinaasappel van. Maak een kuiltje in het midden van elke bal en steek er een blokje scamorza in. Sluit alle ballen rond de kaas af. Giet een laag van 10 cm arachideolie in een grote pan met dikke bodem en verhit de olie op niet te hoog vuur. Doe wat bloem in een ondiepe kom en schep het broodkruim in een andere ondiepe kom. Klop de rest van de eieren met een mespunt zout in een middelgrote kom los. Haal de rijstballen eerst goed door de bloem en dan door het ei; laat het overschot eraf druipen. Haal ze ten slotte door het broodkruim. Werk vervolgens in gedeelten zodat de pan niet te vol raakt. Frituur de rijstballen voorzichtig in de hete olie; ze moeten na 5 minuten goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en zet ze warm op tafel. Scamorza kunt u vinden bij de kaaswinkel.