NS waarschuwt opnieuw voor volle treinen naar België en raadt af om te reizen

De NS raadt reizigers vanuit Nederland tot ten minste zondagavond af om met de trein naar België te reizen. De treinen waren dinsdag veel te vol en ook de komende dagen verwacht het spoorbedrijf grote drukte. Hierdoor kunnen reizigers onvoldoende afstand van elkaar houden. Net als dinsdag zullen ook woensdag weer NS-medewerkers op het perron worden ingezet om de passagiersstromen in goede banen te leiden.

Veel Nederlanders ontvluchtten de afgelopen dagen de lockdown in eigen land om in België te winkelen of een café of restaurant te bezoeken. De NS waarschuwde dinsdagochtend voor overvolle treinen naar Antwerpen en Brussel en ook op de snelwegen richting die steden was het volgens de ANWB „extra druk”.

De NS verwacht dat de drukte de komende dagen aanhoudt en roept reizigers daarom op om alleen naar België te reizen als dat absoluut noodzakelijk is. Het spoorbedrijf kan geen verbod opleggen en doet dat ook niet, aldus een woordvoerder. „Maar het is goed als mensen weten wat ze kunnen verwachten.”

Twitter avatar gva Gazet van Antwerpen Chaotische taferelen op propvol perron in Antwerpen-Centraal: massa volk wurmt zich in trein richting Nederland https://t.co/tiifFDEEtp https://t.co/4YKWhceMDp
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Coronablog 29 december