Coronasluiting

Theaters in België toch open na uitspraak Raad van State

De gedwongen sluiting van de Belgische cultuursector om het aantal coronabesmettingen in te dammen is „disproportioneel”, zo heeft de Belgische Raad van State dinsdag bepaald. De regering zou onvoldoende bewezen hebben dat het openhouden van theaters en andere culturele instellingen een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Dit betekent dat deze per direct weer (maximaal tweehonderd) gasten mogen ontvangen, mits zij vaste zitplaatsen hebben en mondkapjes dragen. De uitspraak van de Raad van State ging specifiek over theaters, maar naar aanleiding van het vonnis hebben de verantwoordelijke ministers besloten ook de sluiting van bioscopen terug te draaien. Musea waren niet onderworpen aan de sluiting, die afgelopen zondag inging. (NRC)