Franse regering kiest voor ‘pass vaccinal’

De 'pass sanitaire' van een bezoeker van een kerstmarkt in het Franse Colmar wordt gescand.
De 'pass sanitaire' van een bezoeker van een kerstmarkt in het Franse Colmar wordt gescand. Foto Yves Herman/Reuters

De zogenoemde pass sanitaire, waarmee Fransen al maanden bij onder meer sportscholen, restaurants, culturele instellingen en voor binnenlandse vluchten en lange treinreizen moeten aantonen hersteld, geprikt of negatief getest te zijn, wordt vanaf 15 januari een pass vaccinal. Dit betekent in feite dat Frankrijk een 2G-beleid invoert: alleen gevaccineerden en mensen die recent hersteld zijn van Covid-19 krijgen vanaf half januari toegang tot kroegen en musea; een positieve test is niet meer voldoende. De regering heeft maandag ingestemd met het voorstel; het parlement moet dat nog wel goedkeuren.

Lees hier het volledige artikel: Franse sportschool en restaurant straks alleen voor gevaccineerden

Correctie (28 december 2021): In een eerdere versie van dit artikel stond niet dat ook Fransen die recent hersteld zijn van Covid-19 vanaf 15 januari nog een coronatoegangsbewijs kunnen krijgen. Dat is hierboven toegevoegd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: RIVM meldt 11.495 positieve tests, daling zet door