Recensie

Recensie Podcast

Verhalen uit het archief van The New Yorker

Wie wil er niet een kort verhaal voorgelezen worden door grote schrijvers als Margaret Atwood, Salman Rushdie, Chimamanda Ngozi Adichie of Etgar Keret? Die dan ook nog eens napraten over het door hen voorgelezen verhaal.
Will Mackin Reads George Saunders
Deze podcast luister je ook in onze app

Dit voorjaar gaf NRC’s Juurd Eijsvoogel vijf ballen aan de fictiepodcast van The New Yorker. Tijd om ‘m hier nog eens onder de aandacht te brengen. In Juurds woorden:

Het idee voor deze podcast ontstond uit frustratie - op een redactievergadering van The New Yorker. Het weekblad staat bekend om zijn journalistiek, zijn cartoons en zijn bijzondere covers, maar ook om de korte verhalen die beroemde en nog niet zo beroemde schrijvers er in de loop der decennia in publiceerden.

Het archief van het blad bevat daardoor een literaire schat, waar vrijwel niemand naar omkijkt. Kunnen we daar niet iets mee?, vroeg een redacteur die zich daaraan stoorde in 2007. Het antwoord is sindsdien aan het begin van iedere maand in steeds een nieuwe aflevering te horen.

The New Yorker: Fiction, maandelijks afleveringen van 30-60 min, WNYC/The New Yorker.