Recensie

Recensie

Rembrandt Frerichs strijkt neer tussen de orgels

Voor hun vierde album streek het Rembrandt Frerichs Trio neer in het Amsterdamse Orgelpark en dat is hoorbaar. Allereerst aan de fabelachtige geluidskwaliteit, de opnames in de voormalige kerk klinken uitgebalanceerd en intiem. Ten tweede aan de sporadische toevoeging van het orgel in verschillende stukken. Dat had nog wel wat meer gemogen of wat uitbundiger misschien.

De stukken hebben de hoge kwaliteit die je mag verwachten van sterspelers Rembrandt Frerichs (piano), Tony Overwater (bas) en Vinsent Planjer (percussie). Als trio delen ze een liefde voor klassiek en jazz vermengd met oosterse muziek. Het lage, contemplatieve tempo leent zich voor meditatief wegdromen. Toch worden de klanktapijten steeds alweer opgerold als ze net beginnen te wennen, waarna een nieuw nummer aanvangt met zo goed als dezelfde elementen op hetzelfde tempo. Prachtig, maar het album mist wat verrassing in de veertien stukken.