Recensie

Recensie Muziek

Pjotr verkoopt raps vanuit de kofferbak

De voorbije twee jaar maakte Pjotr kennis met de grote podia als voorprogramma van vriend en labelbaas Snelle, en van sommige van zijn liedjes lopen de luistercijfers inmiddels in de miljoenen. Zijn nieuwe album doet de titel eer aan en verkoopt hij ouderwets aan fans vanuit zijn kofferbak. Voor de muziek keert hij terug naar het begin van dit millennium, toen mixtapes de hiphopscene domineerden. Hoewel op de Spotify-versie de nummers niet aan elkaar gemixt zijn én hij niet zoals veel van zijn voorgangers op al bestaande beats rapt, heeft het er veel van weg. De Zutphense rapper strooit met spitsvondige woordspelingen en freestyles.

Pjotr doet geen muzikale concessies en kiest voornamelijk stevige producties, maar blijft een lieve jongen. Hij viert dat zijn hobby óók zijn werk is en als hij daarop het glas heft met zijn vader zit er een theetje in. Pjotr heeft zoals Snelle slimme popsongs in zijn pen, maar wilde klaarblijkelijk gewoon ‘effe lekker rappen’. Dat doet ’ie overtuigend.