Nieuwjaarsduik in Scheveningen ook komende editie afgelast

Mensen rennen de zee in bij het strand van Scheveningen op Nieuwjaarsdag.
Mensen rennen de zee in bij het strand van Scheveningen op Nieuwjaarsdag. Foto Robin Utrecht

De traditionele nieuwsjaarsduik in Scheveningen komende 1 januari gaat net als vorig jaar niet door vanwege de coronacrisis. Dat meldt Unox, de sponsor van het evenement. De nieuwjaarsduik in Scheveningen, die sinds 1965 wordt georganiseerd, trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers die gelijktijdig het koude water in rennen om het nieuwe jaar in te luiden.

Omdat het evenement veel organisatie vergt, is het belangrijk om betrokken partijen op tijd uitsluitsel te geven, zegt medeorganisator Alex Schuttert tegen Omroep West. Als alternatief kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer blikken met zeewater bestellen bij de organisatie, zodat ze hun ‘nieuwjaarsduik’ thuis kunnen houden.

Niet alleen de duik in Scheveningen is afgelast. Ook tientallen soortgelijke, maar kleinere evenementen in onder meer het Zeeuwse Westenschouwen en het Noord-Hollandse Bloemendaal en Zandvoort zijn geschrapt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Coronablog 8 december