Recensie

Recensie Podcast

Waar is Relisha?

Through the Cracks onderzoekt zeven jaar later de onopgeloste verdwijning van een achtjarig meisje uit een daklozenopvang in Washington D.C.
Trailer: Introducing Through The Cracks
Deze podcast luister je ook in onze app

Ter ere van de nieuwe samenwerking tussen podcastproducent De Stroom en NRC’s moederbedrijf Mediahuis deel ik deze week tips van Noortje Veldhuizen, eindredacteur van De Stroom. In haar woorden:

Wie spreek je elke dag? Grote kans dat je huisgenoten, partner, beste vriendin of collega’s mensen zijn met wie je elke dag contact hebt. En stel dat jij een dag, of twee, niets van je laat horen? Dan slaat er iemand alarm, je wordt gemist. Dit gebeurde niet toen de achtjarige Relisha Rudd verdween uit een daklozenopvang in 2014 waar ze met haar familie woonde. Pas achttien dagen nadat ze voor het laatst gezien is werd er melding gemaakt bij de politie. Tot op heden is er geen spoor van Relisha. Dit is geen klassieke podcast over een onopgeloste cold case, deze serie stelt aan de kaak wat er gebeurt met mensen die tussen de systemen in vallen en hoe overheden met hen omgaan. Aangrijpend, zonder dat de maakster zich door emoties laat leiden.

Through the cracks, 8 afleveringen van een half uur, WAMU.