Podcast

Haagse Zaken
4 dec 2021
za - 4 december 2021
Haagse Zaken
4 dec 2021
za - 4 december 2021
#12 Botsende grondrechten, 2G en gebrek aan een fundamenteel debat
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#12 Botsende grondrechten, 2G en gebrek aan een fundamenteel debat

Volgende week debatteert de Tweede Kamer waarschijnlijk over de invoering van ‘2G’, de uitbreiding van de coronapas die mogelijk maakt dat alleen mensen die genezen zijn van corona óf gevaccineerd zijn bepaalde plekken mogen bezoeken. Tegelijkertijd hebben andere Europese landen al besloten over een vaccinatieplicht. Desondanks blijft een fundamentele discussie over deze maatregelen tot nu toe uit.

En dat terwijl er wel sprake is van iets fundamenteels: het botsen van verschillende grondrechten. In Haagse Zaken gaan we het hebben over de juridische, ethische, maatschappelijke en politieke afwegingen die gemaakt moeten worden. Je hoort van Folkert Jensma en Mark Lievisse Adriaanse welke grondrechten met elkaar in botsing komen, hoe een rechter de verschillende vrijheden en rechten weegt en waarom dat fundamentele debat uitblijft. 

@LamyaeA // @Markla94 // @folkertjensma

Presentatie:
Lamyae Aharouay
Gasten:
Mark Lievisse Adriaanse & Folkert Jensma
Redactie & productie:
Iris Verhulsdonk
Montage:
Pieter Bakker