In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat duidelijk werd dat Honduras voor het eerst een vrouwelijke president krijgt, doodde een schutter, vermoedelijk een vijftienjarige jongen, vier leerlingen op een school in de Amerikaanse staat Michigan en werd de Omikronvariant wereldwijd in steeds meer landen vastgesteld.
Een zorgmedewerker loopt langs een scherm dat coronapatiënten op de intensive care-afdeling monitort in het ziekenhuis van de Zuid-Koreaanse stad Pyeongtaek. Deze week kondigde het land nieuwe maatregelen af tegen de Omikronvariant, waaronder een verplichte quarantaine van tien dagen voor alle inkomende reizigers.
Kim Hong-Ji / Reuters
Een groep zogeheten intern ontheemden, mensen die binnen hun eigen landsgrenzen op de vlucht zijn, worden met een truck vervoerd. Ze verbleven in de Nigeriaanse plaats Maiduguri en zijn ontheemd geraakt door het conflict tussen de regering en de terroristische organisatie Boko Haram. De intern ontheemden worden door de regering van hun deelstaat vervoerd naar een ander verblijf.
Foto Audu Marte / AFP
Een Libanese demonstrant tilt een brandende band op terwijl hij een weg blokkeert voor het bedrijfsgebouw Electricite Du Liban in de zuidelijke stad Sidon. Het land worstelt al geruime tijd met een diepe economische crisis.
Foto Mahmoud Zayyat / AFP
Een politieagent probeert een aanhanger van de jeugdafdeling van India's belangrijkste oppositiepartij, de Congrespartij, te arresteren tijdens een protest. Hij demonstreerde tegen de stijgende inflatie in het land.
Foto Anushree Fadnavis / Reuters
Bij een schietpartij op een middelbare school in Oxford in de Amerikaanse staat Michigan kwamen dinsdag vier leerlingen om het leven. Nog diezelfde dag werd een wake gehouden voor de slachtoffers. De vermeende dader is een vijftienjarige scholier.
Foto Paul Sancya / AP
Juan Andres Travieso uit Venezuela neemt deel aan het onderdeel tien meter springplank tijdens de Junior Pan American Games in de zwembaden van Hernando Botero O'Byrne in Cali, Colombia. Het sportevenement is bedoeld voor atleten van 17 tot 22 jaar oud en wordt tussen 25 november en 5 december gehouden in Cali en Valle in Colombia.
Foto Carlos Ortega / EPA
Twee olifanten in de noordoostelijke Indiase deelstaat Assam overleden woensdag door botsingen met een trein. Dorpelingen uit de plaats Morigaon eren een van de twee overleden dieren.
Foto Biju Boro / AFP
Bezoekers kijken naar twee werken van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan in het UCCA Centrum voor Contemporaine Kunst in Beijing. Boven hangt het werk 'Novecento', daaronder de op de muur geplakte banaan 'Comedian'. In het centrum hangen 29 werken van de kunstenaar.
Foto Roman Pilipey / EPA
Maanden nadat de Cumbre Vieja op La Palma begon uit te barsten, spuwt de vulkaan nog steeds lava en as. Het Canarische eiland ligt nog altijd bedolven onder een dikke zwarte laag.
Foto Emilio Morenatti / AP
Inwoners van de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa brachten afgelopen zondag hun stem uit. Het land krijgt voor het eerst een vrouwelijke president: de linkse oppositiekandidaat en voormalig first lady Xiomara Castro (62) won overtuigend.
Foto Fredy Rodriguez / Reuters
Een jongen houdt een kerstversiering in zijn hand die hij vond tijdens het opruimen van afval op de Picarreira-stortplaats in de Braziliaanse plaats Pinheiro.
Foto Joao Paulo / AFP
Maandag viel de eerste sneeuw in de Oost-Franse Vogezen. Deze luchtfoto toont het kasteel Haut-Koenigsbourg in Orschwiller.
Foto Patrick Hertzog / AFP
Een man loopt over een weg in Lahore, de tweede grootste stad van Pakistan. Hij is omhuld door smog: november is de maand waarin de luchtkwaliteit in het Zuid-Aziatische land traditioneel het slechtst is. Momenteel bestempelen Pakistaanse gezondheidsautoriteiten deze als 'gevaarlijk'.
Foto Arif ALI / AFP
De Japanse kroonprins Akishino zetelt in het midden, naast zijn zoon prins Hisahito links en dochter prinses Kako rechts. De foto is genomen in de tuin van de keizerlijke residentie in de wijk Akasaka in Tokio, ter ere van Akishino's 56ste verjaardag afgelopen dinsdag.
Foto AFP
De Russische president Vladimir Poetin sprak afgelopen woensdag tijdens een ceremonie in het Kremlin. Hij ontving daar de geloofsbrieven van buitenlandse ambassadeurs in Moskou.
Foto AP