‘Mijn moeder draagt wat ze wil dragen, dat is dope ’

Stijlfamilie Sarah Hagens (42) is de oprichter van pr-bureau Hagens, haar zoon Gyatso Davids (21) is fotograaf en student aan de Willem de Kooning Academie. „Ik droeg al parels en zijden Hermès-sjaaltjes toen ik twintig was.”

Sarah draagt een broek van Pauw, een vintage blouse van Issey Miyake, een ketting van Yuka Kambayashi en vintage schoenen van Prada. Gyatso een trainingspak van Patta, een capuchonvest van Smib, een T-shirt van Supreme en schoenen van Nike. Foto Jaimy Gail

Sarah

„Ik hou heel erg van deftige, damesachtige mode. Zoals Tineke Verburg van de Tros er in de jaren tachtig uitzag, met dat fantastische geföhnde haar. Dát vind ik mooi. Altijd al gevonden. Ik droeg al parels en zijden Hermès-sjaaltjes toen ik twintig was. En ik hou van humor in styling: hiphopinvloeden combineren met een Pauw-broek. Ik draag ook altijd net iets te veel goud; klassiek en Surinaams goud. Mijn vader is Surinaams. Dat zie je terug in hoe we leven, hoe we eten en dus ook in hoe we ons kleden.

„Het is voor mij belangrijk om er goed uit te zien en daar niet terughoudend in te zijn. Ik vind het leuk om soms uit de bocht te schieten en heb niet de behoefte om ergens in te blenden. Gyatso ook niet. Die ging op zijn vijftiende naar school op Japanse Suicoke-sandalen met sokken erin en werd door iedereen uitgelachen. Dat maakte hem niks uit. We zijn ook kritisch op elkaars kleding, maar ik vind zijn stijl eigenlijk altijd heel uitgesproken en sterk.

„Authenticiteit is sowieso het allerbelangrijkst en dat geldt ook voor ontwerpers. Het interessantst zijn modehuizen die hun eigen koers varen en daarin compromisloos te werk gaan, zoals Hermès en Prada. Hun stijl is steady en ze werken niet met influencers. Ook Rihanna bewonder ik, zij heeft de lingeriewereld op eigen houtje veranderd en een merk als Victoria’s Secret in één klap ouderwets gemaakt.

„Mijn sieraden zijn bijna allemaal vintage, en de Prada-schoenen en Issey Miyake-blouse die ik op de foto draag ook. De zoektocht naar vintage is veel leuker dan gewoon een winkel binnenlopen. En het is natuurlijk duurzamer. Gyatso krijgt als fotograaf wel eens nieuwe kleding, maar koopt – behalve schoenen – echt nooit iets nieuws. Vindt hij niet interessant en dat zie ik bij zijn vrienden ook. Heel inspirerend.”

Gyatso

„Mijn moeder draagt wat ze wil dragen, dat is dope. Ik vind het vooral vet dat ze altijd veel sieraden om heeft. De ketting die ik op de foto draag is van mijn moeder, ik heb heel lang haar parels gedragen en nu wil ik ook graag al m’n vingers vol ringen. Maar ik ga niet zomaar iets kopen, sieraden moeten een verhaal hebben. Ik heb nu één ring, van Surinaams goud. Die is van mijn moeder geweest en heeft zij op haar beurt weer van haar vader gekregen.

„Mijn kleren moeten vooral zo comfortabel mogelijk zijn. Ik draag heel veel trainingspakken, maar dan wel vette. Deze heb ik van Patta gekregen. De oprichters hebben een heel hechte community gecreëerd, Patta dragen voelt alsof je onderdeel van een familie bent. Ik support het liefst merken van mensen die ik ken.

Ik ga niet zomaar iets kopen, sieraden moeten een verhaal hebben

Gyatso Davids

„Mijn stijl is het meest beïnvloed door hiphop. Dat is sinds mijn geboorte door zowel mijn moeder als mijn vader en mijn stiefvader in mijn hoofd gepompt. Als ik denk aan childhood songs, dan denk ik aan DMX, 50 Cent, Xzibit, Jay-Z en Kanye West. Dat ik skate zie je ook terug in mijn kleren: die zijn vaak baggy.

„Ik heb heel veel Jordans. Ik heb een foto dat ik drie jaar ben en Jordans draag. Laatst heb ik mijn zusje voor haar negende verjaardag een paar Jordans gegeven: Jordan 6 Retro Gold Hoops. Het voelde heel sick om haar eerste paar voor haar te kopen. Het eerste paar schoenen dat ik ooit voor mezelf kocht, waren ook Jordans. Die zijn nu helemaal fucked-up, met een groot gat erin, maar ik bewaar ze voor altijd. Dat is ook de skatecultuur: dat je dingen echt kapot draagt. Ik skate gewoon op schoenen die veel re-sell waarde hebben. Zuinig zijn op mijn kleren vind ik onzin.”

Fotografie Jaimy Gail. Haar en make-up Vannessa Chan.