In beeld

Landen over de hele wereld tuigen hun kerstbomen op

Vorig jaar golden er in veel landen strenge coronaregels omtrent het vieren van Kerstmis. En ook dit jaar is het op veel plekken in de wereld nog maar de vraag of Kerst gevierd kan worden zoals vóór de pandemie. Gelukkig vormen de kerstbomen in openbare ruimten een stabiele factor. En daarvoor geldt: hoog, hoger, hoogst.
Op de Grote Markt in Brussel staat een 18 meter hoge kerstboom. Vanwege corona is het nog niet duidelijk of de kerstmarkt in de Belgische hoofdstad door kan gaan.
Foto Geert Vanden Wijngaert/AP
Twee werkmannen treffen voorbereidingen om een grote kerstboom omhoog te takelen in Capitol Hill, een wijk in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. Op de achtergrond is de koepel van het Capitool te zien, waar het Amerikaanse Congres gezeteld is. Dit jaar is de bijna 26 meter hoge kerstboom afkomstig uit het Six Rivers National Forest in het noorden van de Amerikaanse staat Californië.
Foto Carolyn Kaster/AP
Een grote kerstboom wordt omhoog getakeld bij het Rockefeller Center, een gebouwencomplex in het New Yorkse stadsdeel Manhattan.
Foto Eduardo Munoz/Reuters
Met behulp van hoogwerkers wordt op de Piazza Venezia in Rome een grote kerstboom opgezet.
Foto Massimo Percossi/EPA
In Vaticaanstad maakt een non foto’s van een hijskraan die een 113 jaar oude en 28 meter hoge spar optilt. De boom, die de rol van kerstboom zal vervullen, is een cadeau van de stad Andalo in Noordoost-Italië.
Foto Andrew Medichini/AP
Werkmannen versieren een kerstboom op het centrale plein in Pristina, de hoofdstad van Kosovo. Op de achtergrond is de minaret van de Bazaar-moskee te zien.
Foto Valdrin Xhemaj/EPA
Mensen kijken naar een verlichte kerstboom op het Syntagmaplein in Athene.
Foto George Vitsaras/EPA
Voor het Witte Huis neemt Amerikaanse first lady Jill Biden de officiële Witte Huis-kerstboom van dit jaar in ontvangst. Het is een 5,5 meter hoge Fraserspar uit Jefferson, een plaats in de Amerikaanse staat North Carolina.
Foto Jim Lo Scalzo/EPA
Werkmannen plaatsen een kerstboom voor de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson in Londen.
Foto Tom Nicholson/Reuters
Bij de Tower of London, een monument nabij de Tower Bridge, versiert een medewerker een kerstboom.
Foto Andy Rain/EPA
Werkmannen hangen lichtjes in een kerstboom in het Palace of Westminster, de zetel van het Britse parlement.
Foto Jessica Taylor /UK Parliament/AFP
Op het Kathedraalplein in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, bewonderen mensen de verlichte kerstboom. Meer dan 80 procent van de Litouwers is christelijk, dus Kerstmis is een belangrijke feestdag in het land.
Foto Mindaugas Kulbis/AP
Een man werkt aan een constructie voor een kerstboom op het Rode Plein in Moskou.
Foto Dimitar Dilkoff/AFP
Uitzicht op het Oude Stadsplein in Praag, met een kerstboom en een kerstmarkt, die gesloten is vanwege corona. De Praagse regering riep op 25 november voor dertig dagen een noodtoestand uit vanwege de oplopende coronabesmettingen in het land. Niet alleen moesten kerstmarkten dicht, maar er mogen bijvoorbeeld ook geen sportwedstrijden plaatsvinden en alcohol drinken op straat is verboden.
Foto Martin Divisek/EPA
‘The giving tree’ in Asbury Park Convention Hall, een expositiecentrum in de plaats Asbury Park in de Amerikaanse staat New Jersey. De kerstboom is gemaakt van karton. Sommige bezoekers missen de echte boom die hier normaal rond kerst te zien is.
Foto Wayne Parry/AP
Een piek in de vorm van een ster wordt op een kerstboom geplaatst die voor de Brandenburger Tor in Berlijn staat.
Foto John MacDougall/AFP
De kerstboom voor de Brandenburger Tor in de avond, met daarachter een grote menora ter ere van Chanoeka.
Foto John MacDougall/AFP
Een besneeuwde boom in een park in het centrum van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Het nieuwe ‘kerstbier’ van IJsland is er deze winter een hit. Ora jolabjor is gemaakt van doperwetjes en gemarineerde rode kool. Het bier is geïnspireerd op het traditionele IJslandse kerstdiner, waarbij erwten en rode kool worden geserveerd naast gerookte lamsbout en gekarameliseerde aardappelen.
Foto Halldor Kolbeins/AFP
Een grote kerstboom bij de New York Stock Exchange in Manhattan.
Foto John Minchillo/AP
Palestijnse gemeentemedewerkers werken aan een kerstboom bij de geboortekerk in Bethlehem, in de door Israël gecontroleerde Westelijke Jordaanoever. Israël werd op 1 november weer opengesteld voor bezoekers, na dat twintig maanden niet te zijn geweest.
Fot Hazem Bader/AFP