Dit jaar hangen we een kroket in de kerstboom

Wat wordt het? Inkoopmanager van de Bijenkorf Arjan de Bruijn ziet dat de kerstboom dit jaar een etalage is van wie we zijn.

Arjan de Bruijn (33), inkoopmanager van de afdelingen Wonen en Kinderen bij de Bijenkorf en een kroketkerstbal

Arjan de Bruijn (33), inkoopmanager van de afdelingen Wonen en Kinderen bij de Bijenkorf en een kroketkerstbal

Portret Peter Stigter (beeldbewerking NRC)

De kerstboom heeft dit jaar een persoonlijk tintje, zegt Arjan de Bruijn (33), inkoopmanager van de afdelingen Wonen en Kinderen bij de Bijenkorf.

„Meer dan ooit is de kerstboom dit jaar een soort etalage van wie we zijn. Een kroket, bakje friet of zakje chips – als je dat lekker vindt, kan je dat laten zien in de boom. Ben je meer van luxe, dan kies voor versiering in de vorm van een sushirolletje, glas champagne, oester, gouden horloge of designertas. Wil je liefde voor de natuur uitdragen? Er zijn insecten, paddestoelen en vogels. Wil je gepersonaliseerde ballen: er zijn er die je kunt inkleuren of waar je een foto in kunt stoppen. Dus, wie ben je, of wie wil je zijn? Lange tijd is de kerstboom iets geweest waarin we alleen traditionele ornamenten zagen. Ondertussen is de boom een plek waar mensen hun eigenheid tentoon willen stellen.

„Daarom hebben we dit kerstseizoen meer dan duizend ornamenten in de winkels hangen. Vorig jaar begon het kerstseizoen al vroeg, vooral omdat er door corona veel behoefte was aan gezelligheid in de huiskamers. De regel dat de boom pas opgezet mag worden als Sinterklaas weer het land uit is, is verdwenen. Ook dit jaar merken we dat Kerst vroeg begint. En nu we elkaar dit jaar met Kerst hopelijk weer méér mogen zien dan voorgaande Kerst, laten we graag meer van onszelf zien, in de kerstboom.”