In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat de Duitse formerende partijen een regeerakkoord bereikten, won Ajax ook het vijfde duel van de groepsfase van de Champions League en werden in de Verenigde Staten drie witte mannen schuldig bevonden aan de moord op de zwarte Amerikaan Ahmaud Arbery.
Mensen verblijven in het transport- en logistiekcentrum 'Bruzgi' nabij de gelijknamige controlepost aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland, in de Wit-Russische regio Grodno. De afgelopen weken kwamen duizenden asielzoekers, vluchtelingen en migranten uit het Midden-Oosten aan met als doel de grens over te steken. Duizenden mensen die asiel willen krijgen in de Europese Unie zitten sinds 8 november vast, terwijl de temperaturen aan de grens 's nachts tot onder het nulpunt zakken.
Foto EPA
Een vrouw spuit graffiti op en over de schilden van Mexicaanse oproerpolitie tijdens een demonstratie op de 'Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen' in Mexico-Stad donderdag. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International worden dagelijks gemiddeld tien vrouwen vermoord in het Midden-Amerikaanse land.
Foto Silvana Flores / AFP
Zorgmedewerkers van de ambulancedienst in Tsjechië vervoeren een patiënt uit Brno naar een ziekenhuis in de hoofdstad Praag. Ziekenhuizen in de zuidelijke regio Moravië kunnen de druk van het coronavirus niet aan. Het land van zo'n 10,7 miljoen inwoners meldde de afgelopen weken tussen de 15.000 en 25.000 positieve coronatests per dag. Eerder deze week riep het de noodtoestand uit.
Foto Martin Divisek / EPA
Mensen verzamelen hun bezittingen na een brand in een sloppenwijk in Karachi, de grootste stad van Pakistan. Bij de brand, die afgelopen zaterdag plaatsvond, zijn minstens honderd provisorische woningen verwoest geraakt. De oorzaak van de ramp is nog onbekend, al houdt de brandweer er rekening mee dat een woning vlam vatte toen iemand vuur probeerde te maken om zichzelf warm te houden.
Foto Rehan Khan / EPA
Een man met een masker loopt langs de National Covid Memorial Wall, een eerbetoon aan degenen die stierven aan het coronavirus in Londen. Het Verenigd Koninkrijk heeft deze week reisbeperkingen ingevoerd voor Zuid-Afrika vanwege de opkomst van een nieuwe, sterk gemuteerde variant van het coronavirus genaamd B.1.1.529.
Foto Vickie Flores / EPA
Leiders en medewerkers van de Duitse partijen die samen een kabinet gaan vormen, gingen woensdag voor de pers op de foto. Deze week maakten de sociaal-democratische SPD, de Groenen en de liberale FDP bekend een regeerakkoord bereikt te hebben. Van rechts naar links: Michael Kellner (Groenen), Norbert Walter-Borjans (SPD), Annalena Baerbock en Robert Habeck (Groenen), Olaf Scholz (SPD), Christian Lindner en Volker Wissing (FDP), en Saskia Esken en Lars Klingbeil (SPD).
Foto Tobias Schwarz / AFP
De zogeheten ISU Grand Prix van kunstschaatsen is een reeks wedstrijden, gepland van oktober tot en met december dit jaar. De finale van de Grand Prix vindt in december plaats in Osaka in Japan. Het Franse duo Coline Keriven en Noel-Antoine Pierre kwamen afgelopen week in actie in Grenoble.
Foto Denis Balibous / Reuters
Zwarte aasgieren cirkelen boven de gemeentelijke vuilstortplaats van Tegucigalpa. In de hoofdstad van Honduras, dat dit weekend verkiezingen houdt, leeft meer dan de helft van de tien miljoen inwoners in armoede. Het land wordt geteisterd door geweld door (drugs)bendes, orkanen en politieke instabiliteit.
Foto Luis Acosta / AFP
De Franse stadsklimmer Alain Robert beklimt de Skypertoren in het centrum van Frankfurt in Duitsland, terwijl iemand van binnen toekijkt. Robert doet zijn vele - vaak illegale - beklimmingen meestal onaangekondigd. Hij wordt ook wel Spiderman genoemd, naar de bekende stripfiguur die gebouwen beklimt.
Foto Michael Probst / AP
De afgelopen weken was het onrustig in op het Frans-Caribische eiland Guadeloupe vanwege geldende coronamaatregelen. Afgelopen zomer ging het in een strenge lockdown en een verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel riep de afgelopen weken veel burgerlijke ongehoorzaamheid op. Deze luchtfoto toont een barricade van verbrande auto's en puin op een rotonde die het verkeer op de snelweg N1 blokkeert.
Foto Ricardo Arduengo / Reuters
De vader van de in februari 2020 doodgeschoten Ahmaud Arbery, Marcus Arbery, buiten het gerechtsgebouw van Glynn County in de Amerikaanse staat Georgia. Travis McMichael, Greg McMichael en Roddie Bryan werden woensdag door een jury schuldig bevonden aan de dood van de jonge zwarte Amerikaan. De zaak liep, net als die van George Floyd, hoog op in de Verenigde Staten en zette discussie over geweld tegen zwarte Amerikanen op scherp.
Foto James Gilbert / EPA
Het verlaten dorp Aceredo, in Noordwest-Spanje, is deze week voor het eerst in dertig jaar zichtbaar geworden. Bewoners van de plaats werden in 1992 weggehaald uit het dorp vanwege de bouw van een stuwmeer. Naast Aceredo zijn ook vier andere dorpen permanent ondergelopen: A Reloeira, Buscalque, O Bao en Lantemil.
Foto Miguel Riopa / AFP
Een muurschildering van wijlen Diego Maradona sierde vanaf woensdag het gebouw van 'Lugar del Sol'. Deze stichting zet zich in voor arme kinderen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De sterfdatum van de voetballegende uit Argentinië was deze week precies een jaar geleden: 25 november 2020.
Foto Rodrigo Abd / AP
Studenten blokkeerden donderdag een verkeersknooppunt tijdens een protest voor meer veiligheid in het verkeer in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Een dag eerder overleed een Bengaalse middelbare scholier bij een verkeersongeval.
Foto AFP
Ajax won deze week het vijfde duel in de groepsfase van de Champions League: de Amsterdammers wonnen met 2-1 van Besiktas uit Istanbul. Topscorer Sebastién Haller (rechts) scoorde beide doelpunten van Ajax in de tweede helft.
Foto Gerrit van Keulen / ANP