Recensie

Recensie

Snoop Dogg laat r&b-sterren fel schijnen

Afgelopen zomer werd hiphoplegende Snoop Dogg, inmiddels vijftig, aangesteld als de nieuwe uitvoerend en strategisch adviseur van het iconische label Def Jam Recordings. Vanuit die rol is The Algorithm verschenen; geen nieuw soloalbum van ‘Uncle Snoop’ maar een door hem gecureerde compilatie waarop hij zelf op ongeveer de helft van de 25 tracks te horen is, met oude stoner-vrienden als Method Man en Wiz Khalifa. Solo breekt hij weinig potten. Met stevige drums, West Coast-synthesizers en een stemsample uit eigen oeuvre lijken alle ingrediënten voor een vintage Snoop-track aanwezig. ‘No Bammer Weed’ is echter een allegaartje.

Verrassender is ‘October London’ met zijn mix van soul en dancehall. Of ‘Jane Handcock’, die als ghostwriter succes boekte maar ook zelf beschikt over een prachtige stem. The Algorithm gaat het algoritme niet breken zoals Snoop hoopt. Maar met nieuweling BLXST en koningin Mary J. Blige in topvorm is duidelijk; laat hem voor zijn aankomende soloalbum weer flirten met r&b.