OMT adviseert onderwijs open te houden

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd om het onderwijs open te houden, als nieuwe strengere maatregelen worden genomen om het aantal nieuwe coronabesmettingen in het land in te dammen. Dat bevestigen Haagse bronnen donderdagochtend. Het is aannemelijk dat dat advies dan geldt voor alle vormen van onderwijs, van basis- tot middelbare scholen en hoger onderwijs. Het demissionair kabinet heeft ook eerder aangegeven kinderen en jongeren, groepen waarvan bekend is dat zij negatieve impact hebben ervaren van de eerdere lockdowns, zoveel mogelijk te willen sparen van volgende maatregelen.

Het OMT was om spoedadvies gevraagd, omdat het aantal ziekenhuisopnamen blijft stijgen. Vrijdag wordt besloten of er inderdaad een aanscherping van de coronamaatregelen komt; dan is ook een vervroegde persconferentie. Eerder was een officieel ‘weegmoment’ op 3 december gepland.

Lees ook: Met een nieuwe lockdown geeft het kabinet zijn eigen falen toe Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kinderombudsman wil geen 2G-beleid voor jongeren