Limburg is relatief gezien de regio met meeste coronabesmettingen in heel West-Europa

Nergens in het westen van Europa zijn er relatief zoveel coronabesmettingen op dit moment als in Limburg. In de afgelopen twee weken zijn er 22.482 mensen positief getest op Covid-19 in de provincie met ruim 1,1 miljoen inwoners. Ook wel: één op de vijftig inwoners in Limburg is besmet. Dat blijkt donderdag uit de cijfers die het Europese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) wekelijks publiceert.

Limburg heeft samen met zestien andere regio’s in Europa meer dan 2.000 besmettingen op elke 100.000 inwoners. Vooral in landen in Midden- en Oost-Europa zijn veel besmettingen. In Oostenrijk bijvoorbeeld werden in twee regio’s in de afgelopen twee weken meer dan 3.100 op elke 100.000 inwoners positief getest op corona.

Heel Nederland blijft op ‘donkerrood’ staan op de Europese risicokaart, wat betekent dat er op elke honderdduizend mensen meer dan vijfhonderd coronabesmettingen zijn.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: EMA keurt gebruik van het Pfizer-vaccin goed voor kinderen vanaf 5 jaar