Recensie

Recensie

Bluegrassdiva en ex-rocker ademen liefde voor muziek

Hij woont op een berg vinyl, zei Robert Plant over zijn enorme collectie blues, soul, country, rock en folk. Die verzamelwoede komt hem goed van pas bij de repertoirekeuze voor zijn samenwerking met Alison Krauss, met wie hij in 2007 het veelgeprezen album Raising Sand uitbracht.
Op Raise The Roof pakken de Led Zeppelin-zanger en de bluegrassdiva de draad op van hun bedaarde duetten en covers van hits en obscuriteiten, met ‘Last Kind Word Blues’ uit 1930 als oudste en hun eigen ‘High and Lonesome’ als nieuwste toevoeging. Alles aan Raise The Roof ademt liefde voor muziek, van het vreugdevolle soulduet ‘Searching For My Love’ (Bobby Moore, 1966) tot Krauss’ eerbiedige lezing van Merle Haggards ‘Going Where the Lonely Go’. Het duoproject werkt zo goed omdat ze elkaar de ruimte laten, vooral Plant die zijn Led Zeppelin-jank lang geleden in een donkere kast wegstopte. T-Bone Burnett produceerde, Mark Ribot speelt smaakvol gitaar. Say no more.