Recensie

Recensie Film

Hollywoodsterren met vreemd Iers accent

Romantisch drama ‘Wild Mountain Thyme’ draait om Rosemary en Anthony, twee buren die de hele tijd om elkaar heen draaien, en toont een uit clichés opgetrokken Ierland.

Anthony (Jamie Dornan) en Rosemary (Emily Blunt) draaien jaren om elkaar heen, in ‘Wild Mountain Thyme’.
Anthony (Jamie Dornan) en Rosemary (Emily Blunt) draaien jaren om elkaar heen, in ‘Wild Mountain Thyme’.

Soms is de ontstelde reactie op een film interessanter dan de film zelf. Dat is het geval bij Wild Mountain Thyme, waarvan het verhaal zich in Ierland afspeelt. De trailer stond nog niet online of het regende reacties, vooral uit Ierland.

De Ieren vielen vooral over de erbarmelijke Ierse accenten van de twee hoofdrolspelers Emily Blunt en Jamie Dornan. „Even we think this is a bit much”, twitterde het National Leprechaun Museum.

De door John Patrick Shanley (Doubt) geschreven en geregisseerde film – gebaseerd op zijn toneelstuk Outside Mullingar – toont sowieso een uit clichés opgetrokken Ierland. Het verhaal draait om Rosemary en Anthony, twee buren die de hele tijd om elkaar heen draaien. Hij is te timide om avances te maken, zij is als jong meisje door hem afgewezen. Anthony’s vader Tony (Christopher Walken met ook al een vreemd accent) wil zijn boerderij niet aan zijn zoon nalaten, wat Anthony’s toch al broze zelfvertrouwen nog meer een knauw geeft.

Tony verkiest Anthony’s Amerikaanse neef Adam (Jon Hamm), een zakenman die droomt van een eenvoudig leven op het Ierse platteland. Adam ziet wel iets in de assertieve Rosemary, dit tot verdriet van Anthony – maar hij is te verlegen om voor zijn gevoelens voor zijn buurvrouw uit te komen. En dan is er nog een bizarre plottwist die het toch al merkwaardige Wild Mountain Thyme voorgoed de das omdoet.