Manchester United ontslaat Noorse trainer Solskjaer na slechte resultaten

Voetbal Ole Gunnar Solskjaer vertrekt na een aantal „teleurstellende weken”, aldus United. Vrijdag verloor de club met 4-1 van Watford FC, zestiende in de Premier League.
Solskjaer op het veld tijdens een wedstrijd in december 2018, vlak nadat hij was aangesteld als interim-trainer van Manchester United.
Solskjaer op het veld tijdens een wedstrijd in december 2018, vlak nadat hij was aangesteld als interim-trainer van Manchester United. Foto Oli Scarff/AFP

Manchester United heeft de Noorse trainer Ole Gunnar Solskjaer ontslagen na een aantal „teleurstellende weken”. Dat heeft de ploeg zondag bekendgemaakt. Solskjaers assistent Michael Carrick is aangesteld als zijn tijdelijke vervanger.

Manchester United doet het al een tijd slecht in de Premier League. De topclub, momenteel zevende in de Engelse competitie, verloor vier van de vijf laatste wedstrijden. Volgens Britse media ging de clubleiding in spoedberaad nadat United afgelopen vrijdag met 4-1 verloor van Watford FC, momenteel zestiende in de Premier League. Doelman David de Gea omschreef de nederlaag als „beschamend” en een „nachtmerrie”.

Solskjaer speelde tussen 1996 en 2007 voor United en werd in december 2018 aangesteld als interim-trainer. Na goede eerste resultaten kreeg Solskjaer in maart 2019 een permanente aanstelling. Afgelopen zomer werd zijn contract nog verlengd tot 2024.

„Hoewel de afgelopen weken teleurstellend waren, mogen ze niet al het werk verdoezelen dat hij de afgelopen drie jaar heeft gedaan”, zo schrijft Manchester United in een verklaring. „Zijn plaats in de geschiedenis van de club zal altijd veilig zijn.”

Twitter avatar ManUtd Manchester United Manchester United can confirm that Ole Gunnar Solskjaer has left his role as Manager. Thank you for everything, Ole ❤️ #MUFC