In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat het Nederlands elftal won van Noorwegen, lopen de spanningen aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen verder op, werd Oeganda getroffen door bomaanslagen en kampt de Amerikaanse staat Washington met overstromingen.
Mensen op een boot voeren de meeuwen boven de rivier de Yamuna. De rivier loopt langs de hoofdstad New Delhi en is een van de meest vervuilde rivieren ter wereld, omdat er enorme hoeveelheden afval in wordt geloosd.
Foto Navesh Chitrakar / Reuters
Volwassenen verkleed als superhelden vermaken een ziek kind in het kinderziekenhuis in de Kosovaarse stad Pristina. Het evenement is georganiseerd om geld voor medicijnen op te halen.
Foto Armend Nimani / AFP
De Franse politie kijkt naar de restanten van een geëvacueerd vluchtelingenkamp in de buurt van Duinkerken in Noord-Frankrijk, waar minstens 1.500 mensen zich hebben verzamelden in de hoop het Kanaal over te steken naar Groot-Brittannië.
Foto Louis Witter / AP
Een luchtfoto toont het nieuwe vluchtelingenkamp in het dorp Kafr Jales in de Syrische provincie Idlib. Een maand geleden werd Syrië opnieuw opgeschrikt door twee bloedige aanslagen. De aanslagen vielen samen met de publicatie van een rapport waaruit blijkt dat terugkerende Syrische vluchtelingen nog altijd niet veilig zijn in hun thuisland.
Foto Omar Haj Kadour / AFP
Rechters arriveren voor het Lord Majors Banquet in de Guildhall in Londen. Het diner wordt jaarlijks georganiseerd nadat de nieuwe burgemeester van Londen is gekozen.
Foto Tom Nicholson / Reuters
Een Oegandese politieman bereidt zich voor om een verdachte doos tot ontploffing te brengen in de buurt van het centrale politiebureau in Kampala, Oeganda. De hoofdstad werd getroffen door twee bomaanslagen waarbij zes mensen om het leven kwamen, onder wie drie zelfmoordenaars. Al enkele weken vinden dergelijke terroristische aanslagen in Oeganda plaats.
Foto Badru Katumba / AFP
Migranten helpen elkaar om op een wagen te komen in de Mexicaanse staat Veracruz. De groep van voornamelijk Midden-Amerikaanse migranten probeert de grens tussen de VS en Mexico te bereiken.
Foto Felix Marquez / AP
Zorgmedewerkers dragen koelboxen met daarin het Pfizer COVID-19-vaccin tijdens een huis-aan-huis-vaccinatiecampagne in de wijk Villa Maria del Triunfo aan de rand van de Peruaanse stad Lima.
Foto Guadalupe Pardo / AP
Bondscoach Louis van Gaal tijdens een trainingssessie van het Nederlands elftal op de KNVB Campus in Zeist. Het Nederlands elftal bereidt zich hier voor op het WK-kwalificatieduel met Noorwegen. De wedstrijd werd gewonnen door Nederland met 2-0.
Foto Koen van Weel / ANP
Imam Aleksander Bazarewicz zegt een gebed op tijdens de begrafenisceremonie van de 19-jarige Syrische vluchteling Ahmed. Ahmed verdronk in de grensrivier Bug toen hij Polen probeerde te bereiken.
Foto Woitek Radwanski / AFP
Afgestudeerde medicijnstudenten in de Argentijnse stad Rosario vieren alsnog dat ze een jaar geleden geslaagd zijn. In 2020 kon het feest niet doorgaan vanwege de COVID-19-beperkingen.
Foto Rodrigo Abd / AP
Benjamin Lopez loopt in het water rond zijn ouderlijk huis in Sedro-Woolley. De hevige regenval in de Amerikaanse staat Washington veroorzaakt grote overstromingen van de Skagit-rivier.
Foto Elaine Thompson / AP
Een man loopt met een uitsnede van de Indiase premier Narender Modi na het bijwonen van de inauguratie van de Purvanchal-snelweg, in het district Sultanpur. Premier Modi huldigde de 341 kilometer lange snelweg in.
Foto Rajesh Kumar Singh / AP
De Poolse politie blokkeert een groep migranten die de de Wit-Russisch-Poolse probeerde over te steken. Duizenden migranten verblijven al dagenlang in Wit-Rusland aan de grens met Polen, in de hoop naar de EU te reizen. De spanningen in het gebied lopen steeds meer op.
Policja Podlaska/REUTERS
Toeschouwers kijken naar net gelanceerde raket tijdens het evenement Rocstock, bij Lucerne Dry Lake in Californië.
Foto Aude Guerrucci / Reuters