Recensie

Recensie

Monument voor smachtende eros-soul

Soul Anderson .Paak en Bruno Mars werken samen als Silk Sonic. Album An Evening With is een monument voor de eros-soul uit de jaren 70.

De brutale jongeman en de beschaafde jongeman, de rapper en de kekke r&b-zanger, oftewel de Amerikaanse Anderson .Paak en Bruno Mars, hebben hun competitiedrang omgezet in een samenwerking. Zo ontstond, onder de naam Silk Sonic, een monument voor de smachtende eros-soul uit de jaren zeventig: An Evening With. Met knipogen naar de productiestijl van Gamble & Huff, beroemd van de ‘Philly-sound’ en liedjes van The Temptations en Billy Paul, reconstrueerden ze de verleidelijk deining van destijds.

Iedere klank van het soulorkest glijdt, zwiert en versmelt. Geen harp, viool of drumroffel staat op zichzelf, alles draagt bij aan een sensuele golfslag. Mars zingt verleidelijk, .Paak uitdagend. Allebei gebruiken een honingzoet falset om hun beloften in de verpakken, in fantastische schuifelliedjes als ‘Put On A Smile’ en ‘Leave The Door Open’. Er is ook ruimte voor een hoekig funk-intermezzo, ‘777’, voordat dit iets te korte album wegzweeft in een hemels ‘Blast Off’.