‘Zo’n 19.200 positieve tests afgelopen dag, deels door eerdere storing’

Ongeveer 19.200 positieve tests werden gemeld aan de RIVM tussen zondag- en maandagochtend. Dit hoge aantal is waarschijnlijk deels veroorzaakt door de storing bij de GGD van afgelopen weekend. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, maandag tijdens de technische briefing aan de Tweede Kamer. Door de storing liep koepelorganisatie GGD GHOR vertraging op met het doorsturen van testuitslagen aan het RIVM.

Het RIVM komt dinsdag met de exacte cijfers. Het aantal positieve coronatesten op één dag bereikte afgelopen donderdag een nieuw hoogtepunt sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020. Toen registreerde het RIVM 16.313 besmettingen. De dag daarna telde ongeveer evenveel besmettingen. In het weekend was dit, mogelijk vanwege de storing, minder.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ziekenhuisbezetting nadert de 2.000, ‘piek nog niet bereikt’