Recensie

Recensie Podcast

Wees niet bang voor complexe muziek

Het tweede seizoen van Tussen de Noten vereert de spanningen, onheilspellendheid en zachtheid van Béla Bartók.
#1 - Bartók Bound - Aflevering 1 (S02)
Deze podcast luister je ook in onze app

“Kunnen jullie geen Beethoven spelen?”, was de veelgehoorde reactie op het Bartók Bound project van het Ragazze Quartet. Het kwartet heeft zich de afgelopen jaren namelijk toegelegd op het spelen van de ingewikkelde strijkkwartetten van de Hongaarse componist Béla Bartók. Nee, Beethoven spelen wilden ze niet. Want als ze Bartok goed weten te verpakken is het misschien mogelijk de honderd jaar oude muziek, die over het algemeen als té complex wordt ervaren, herwaardering toe te kennen.

Complexe muziek toegankelijker maken, dat is ook het doel van de podcast Tussen de Noten. Dus volgde podcastmaker Jan Paul de Bondt voor het tweede seizoen van deze podcast het Bartók Bound project. Net zoals in het vorige seizoen, waar werd ingezoomd op de negentiende eeuwse componist Johannes Brahms, wordt zowel het leven van de componist als diens muziek besproken, bezongen en geëerd.

Tussen de Noten, 11 afleveringen van een half uur, NPO Radio 4/NTR.