Ruim 19.000 positieve coronatests, 16 sterfgevallen

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 19.274 positieve coronatests geregistreerd. Dit aantal noemde Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, eerder op de dag ook al tijdens de technische briefing aan de Tweede Kamer.

In de afgelopen 24 uur zijn zestien coronasterfgevallen geregistreerd, negen meer dan op zondag. Dat wil niet direct zeggen dat deze mensen ook daadwerkelijk in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit vaak niet direct doorgegeven aan het RIVM.

Het aantal positieve tests valt op maandag vermoedelijk hoger uit door een storing bij de GGD afgelopen weekend. De dagen daarvoor was het aantal geregistreerde coronagevallen een stuk lager. Tussen zaterdag- en zondagochtend ging het om ruim twaalfduizend nieuwe positieve tests en in het etmaal daarvoor om bijna veertienduizend.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ziekenhuisbezetting nadert de 2.000, ‘piek nog niet bereikt’