Recensie

Recensie Podcast

Rocksterren en hun bijna-doodervaringen

In deze Canadese podcast deelt Alan Cross op thematische wijze zijn fenomenale muziekkennis.

In Ongoing History of New Music neemt de Canadese radio dj en muziekjournalist Alan Cross je middels een half uur durende monoloog mee in de geschiedenis van een bepaalde band of genre. Muziek soundtracks, bijvoorbeeld, of muziek uit een specifiek jaar, of van rocksterren die allemaal ooit eens op het randje van de dood hebben gestaan. Het maakt eigenlijk niet uit. Alan Cross heeft overal kennis van en weet altijd wel een zinnige rode draad aan een aflevering toe te voegen. Met zijn doorgewinterde radiostem en jarenlange ervaring maakt hij van een zeer sobere set-up - alleen zijn eigen stem en her en der wat fragmenten tussendoor - een sterke en informatieve podcast. Meer dan dat heeft hij gewoon niet nodig.

Ongoing History of New Music, wekelijks afleveringen van een half uur, Curiouscast.