Lange rijen voor vaccinatiecentra: 2G-maatregel ingevoerd in Berlijn

Er staan lange rijen voor verschillende vaccinatiecentra in Berlijn maandag. In de Duitse hoofdstad geldt vanaf maandag de 2G-maatregel. Daardoor mogen nu alleen nog maar gevaccineerden of mensen die recent herstelden van een coronabesmetting restaurants, bioscopen, kappers en pretparken bezoeken. Ze hoeven daar dan geen mondmasker te dragen.

Kerstmarkten mogen zelf besluiten of deze het 2G- of het 3G-beleid hanteren. Bij dat laatste krijgen ook mensen toegang die negatief werden getest. Daarnaast hoeven jongeren onder de achttien jaar zich niet te houden aan de 2G-maatregel: voor hen is een negatieve coronatest overal nog voldoende.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: LNAZ-voorzitter Kuipers rept van zesde golf, stijging nog niet ten einde