Podcast

De ultieme pastavorm

Een origineel concept voor een podcast; in Mission Impastable poogt Dan Pashman van de culinaire podcast The Sporkful een gloednieuwe pastavorm te ontwerpen.
Mission: ImPASTAble 1 | Spaghetti Sucks
Deze podcast luister je ook in onze app

Deze smakelijke tip kreeg ik van topproducer Felicia Alberding.

Wat als de ultieme pastavorm niet bestaat? Spaghetti, pappardelle, farfalle, bucatini… de lijst is eindeloos, maar toch vond Dan Pashman, van de altijd al leuke culinaire podcast The Sporkful, geen enkele soort de beste. Hij wilde meer voor zijn saus, zijn vork en zijn tanden (dit laatste onder de noemer toothsinkability: de mate waarin het bevredigend is om je tanden in de pasta te zetten). In de inmiddels zevendelige serie (deze week verscheen een update) onderzoekt Pashman wat voor voeten het allemaal in de aarde heeft om een gloednieuwe pasta te ontwerpen, produceren en aan de man te brengen. Mocht Pashmans pasta op de snobistische Twitteraccount Italians Mad At Food belanden, zegt hij vereerd te zullen zijn. Hij krijgt meer dan waarop hij durfde te hopen en daarom krijgt het verhaal steeds een vervolg… Maar, eerlijk is eerlijk: wat Italië hiervan vindt, dat weten we niet.

Mission Impastable, zeven afleveringen van 40 min, Dan Pashman/Sticher.