Andries Knevel vertrekt na 43 jaar bij de EO

Afscheid Nadat Knevel vier jaar geleden met pensioen ging, bleef hij op tijdelijke basis programma’s maken voor de EO. Hij wil het „werk voor het Koninkrijk van God” op een andere manier voortzetten.
Presentator Andries Knevel vertrekt bij de EO.
Presentator Andries Knevel vertrekt bij de EO. Foto Jaco Klamer

Na 43 jaar neemt Andries Knevel afscheid van de Evangelische Omroep (EO). De presentator vertrekt per 1 december, zo staat in een maandag gepubliceerde verklaring van de EO. De 69-jarige Knevel ging vier jaar geleden al met pensioen, maar bleef op tijdelijke basis programma’s maken voor de EO.

Lees ook dit artikel: ‘Wil jij nog wat zeggen, vragen of preken, Andries?’

Knevel kwam in 1978 als freelance bureauredacteur voor het radioprogramma Tijdsein-Radio terecht bij de EO. In de decennia die volgden, presenteerde hij onder meer de goed bekeken talkshows Het Elfde Uur en Knevel & Van den Brink, samen met co-host Tijs van den Brink. Daarnaast maakte hij tussen 1993 en 2006 als bestuurder deel uit van de EO-directie.

De presentator zegt „dankbaar, maar ook met enige weemoed” terug te kijken op zijn loopbaan bij de EO. Voor hem was het werken voor de EO „ook en vooral bezig zijn voor het Koninkrijk van God”. Na zijn vertrek hoopt de afgestudeerd theoloog en predikant dat werk „op een andere wijze” voort te zetten.

Twitter avatar andriesgknevel Andries Knevel Het is zover. Vandaag meld ik dat ik per 1 december a.s. de EO verlaat. Ik kijk met dankbaarheid en weemoed terug op 43 intense en prachtige jaren. De missie van de EO lag en ligt me nog steeds na aan het hart. Het was een voorrecht om aan deze missie bij te mogen dragen.