Vijftien arrestaties bij ongeregeldheden in Leeuwarden

De politie heeft zaterdagavond bij ongeregeldheden in het centrum van Leeuwarden vijftien arrestaties verricht. Bij het gerechtsgebouw aan het Zaailand werd de ME ingezet om een grote groep mensen te verdrijven. Daarbij werd met flessen en vuurwerk gegooid. Dat meldt het ANP.

De aanwezigen moesten om 20.00 uur de horecazaken in de Friese hoofdstad uit in verband met de nieuwe coronamaatregelen. Honderden zingende en feestende mensen verzamelden zich daarop voor het gerechtsgebouw.

Eerder hadden horeca-ondernemers aangegeven de deuren niet te zullen sluiten om 20.00 uur. Maar na een gesprek tussen burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden en de horecawoordvoerder Ton Eijer is besloten dat de cafés toch om die tijd zouden sluiten. Horeca-ondernemers die open zouden blijven, riskeerden een dwangsom van 10.000 euro.

Inmiddels is de rust in de Friese hoofdstad weer teruggekeerd, meldt de politie.

Lees ook deze reportage: In Leeuwarden zijn betogers ‘helemaal klaar’ met sluiting horeca Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Coronablog 14 november