Ruim 12.000 positieve coronatests, storing bij GGD

Er was dit weekend een storing bij de GGD.
Er was dit weekend een storing bij de GGD. Foto Sem van der Wal/ANP

Het RIVM heeft tussen zaterdagochtend en zondagochtend 12.052 meldingen van positieve coronatests binnengekregen. Dat is iets minder dan een etmaal eerder, en 1.413 minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Door een storing bij de GGD’en dit weekend zijn de cijfers echter een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen, meldt het RIVM bij de cijfers.

De koepelorganisatie GGD GHOR liep door de storing van zaterdag een vertraging op met het doorsturen van testuitslagen aan het RIVM. De storing was in de loop van de dag weer verholpen. „In de komende dagen wordt deze achterstand bijgewerkt, waardoor de cijfers mogelijk een vertekend beeld geven”, schrijft het rijksinstituut zondag.

In de afgelopen zeven dagen meldde het RIVM gemiddeld 13.465 positieve tests per dag. Dat is een nieuw record. Verder zijn er ten opzichte van zaterdag zeven meldingen van sterfgevallen aan de gevolgen van Covid-19.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ruim 12.000 positieve coronatests, storing bij GGD