Maandag nieuwe maatregelen op Bonaire

Vanaf maandag mogen op Bonaire niet meer dan 25 personen in een ruimte samenkomen voor een privé-bijeenkomst, dat was tot nu toe vijftig personen. Het bestuur van het eiland hoopt hiermee het aantal coronabesmettingen in te dammen. De afgelopen weken zijn veel inwoners in binnenruimtes besmet geraakt, zoals thuis, op school of op het werk.

De overheid vraagt mensen zoveel mogelijk thuis te werken. Bij zang- en dansevenementen moeten bezoekers een coronapas laten zien. Voor professionele bijeenkomsten met meer dan 50 mensen moeten organisatoren een plan van aanpak indienen.

Op Bonaire stijgt het aantal besmette personen hard. Zaterdag telde het eiland 156 coronabesmettingen, tien dagen eerder waren dat er nog 105. Het vaccinatiepercentage is hoog, bijna 75 procent van de 18-plussers is volledig gevaccineerd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Advocaat doet aangifte tegen burgemeester van Breda