Horeca bijna overal om 20.00 uur dicht, behalve in Breda

In de meeste Nederlandse steden zijn horecazaken zaterdagavond om 20.00 uur gesloten, zoals de nieuwe coronamaatregelen voorschrijven. Alleen in Breda zijn veel cafés en restaurants langer open gebleven, veelal tot middernacht, meldt het ANP. In totaal ging het om 25 horecazaken.

In het centrum van Breda was het zaterdagavond druk, met volle terrassen, vooral aan de Havermarkt en de Haven. In de binnenstad waren nauwelijks ordehandhavers of politie te zien.

Burgemeester Paul Depla van Breda liet weten het protest van de horeca even door de vingers te zien. Volgens hem is er „ruimte voor de horeca in Breda om een statement te maken”. Handhavers deden „alleen observaties”, maar zullen zullen wel weer gaan handhaven „zoals we dat altijd doen”, aldus Depla.

In Maastricht bleef Café Forum open, totdat handhavers ingrepen om 20.30 uur. De kroegbaas kreeg een waarschuwing. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Leeuwarden hielden de meeste horecaondernemers zich aan de lockdownregels.

Twitter avatar ronaldbrabant ronaldomroepbrabant Breda gaat ‘gewoon’ op stap vanavond. Sluitingstijd van 20.00 uur wordt massaal genegeerd en het is druk aan het worden.Het schijnt (voorlopig) te mogen. Geen boa te bekennen nog en de mannen van sfeerbeheer hebben dienst tot 01.00 uur. #breda #horeca https://t.co/Ik1yDDcCak
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Oostenrijk voert maandag lockdown in voor ongevaccineerden