Drie tieners omgekomen bij botsing met ambulance

Aanrijding De dodelijke slachtoffers zijn jongens van 15 en 16 jaar, onder wie de bestuurder van de auto. Een vierde inzittende raakte zwaar gewond. Ook twee ambulancemedewerkers zijn gewond geraakt.
De plaats van het ongeval in Helmond.
De plaats van het ongeval in Helmond. Foto ANP / AS Media

Bij een frontale aanrijding tussen een personenauto en een ambulance in het Brabantse Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie minderjarige jongens omgekomen. Zij reden in de auto. Een vierde inzittende, eveneens een tiener, raakte zwaar gewond. Ook twee ambulancemedewerkers zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie verklaard.

Het ongeluk deed zich om 0.15 uur voor aan de Heeklaan in Helmond, door nog onbekende oorzaak. De dodelijke slachtoffers zijn twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Die laatste bestuurde volgens de politie de auto. De vierde inzittende is een 15-jarige jongen uit Eindhoven. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.

De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken mee te vallen, aldus de politie. Zij zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk en heeft beide voertuigen in beslag genomen en weggetakeld. Op de plaats van het ongeval zou een fles lachgas gevonden, meldt Omroep Brabant.

Twitter avatar Pol_OostBrabant Politie Eenheid Oost-Brabant De dodelijke slachtoffers van dit ongeval in #Helmond waren jongens van pas 15 en 16 jaar uit Eindhoven en 16 jaar uit Nuenen Laatstgenoemde bestuurde de auto. Het zwaargewonde slachtoffer is 15 jaar uit Eindhoven. Hun families zijn geïnformeerd en we wensen hen alle sterkte toe.