Podcast

Haagse Zaken
13 nov 2021
za - 13 november 2021
Haagse Zaken
13 nov 2021
za - 13 november 2021
#9 Steeds weer Groundhog Day - hoe kan dat?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#9 Steeds weer Groundhog Day - hoe kan dat?

Oplopende coronabesmettingen, ziekenhuizen die vollopen, kritiek op het vaccinatietempo en een persconferentie waarin aangescherpte maatregelen worden aangekondigd. Het nieuws van de afgelopen dagen roept beelden op van de coronasituatie van één jaar geleden.

In deze Haagse Zaken bespreken we aan de hand van vier terugkerende factoren hoe het kan dat Nederland steeds weer in dezelfde situatie terecht lijkt te komen: die van achter de feiten aanlopen, oplopende cijfers en dan in alle haast proberen bij te sturen. 

En we zoeken naar het antwoord op de vraag hoe het komt dat die cijfers oplopen. Overkomen de cijfers het kabinet? Of Is de huidige situatie een gevolg van het kabinetsbeleid - of een gebrek daaraan. Met Wouter van Loon en Pim van den Dool.

@LamyaeA // @Wloon // @pimvandendool 

Luister ook de aflevering van Vandaag over tekorten in de zorg.

Luister ook de aflevering waarin Wouter van Loon exponentiële groei uitlegt.

Gasten:
Wouter van Loon & Pim van den Dool
Presentatie:
Lamyae Aharouay
Redactie & productie:
Iris Verhulsdonk
Montage:
Pieter Bakker