Thuiskok

Linzensoep

Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de ui en een snuf zout toe. Draai het vuur laag en laat 5 minuten fruiten. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en laat nog eens 10 minuten fruiten. Voeg de knoflook, gember, chilivlokken, kardemom, kurkuma en de komijn toe, draai het vuur hoog en bak 2 minuten mee. Doe de linzen, kokosmelk, het water en 1 theelepel zout in de pan en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat 30 minuten koken. Pureer de soep gedeeltelijk. Dit kun je doen door een staafmixer er slordig doorheen te halen, of door ongeveer de helft van de linzen uit de pan te scheppen en glad te pureren in een blender en deze puree daarna weer toe te voegen. Verdun de soep eventueel nog met een extra scheut water. Proef en maak hem verder op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer de soep in kommen of diepe borden en bestrooi elke kom of elk bord met wat koriander.