Dagaantal positieve tests met 12.713 slechts tweemaal eerder hoger

Tussen dinsdag- en woensdagochtend 10.00 uur registreerde het RIVM 12.713 positieve coronatests, 1.380 meer dan in de 24 uur daarvoor. Sinds het begin van de pandemie waren er slechts twee dagen waarop het instituut nog meer positieve coronatests binnenkreeg. Op 20 december vorig jaar waren het er 12.997, en drie dagen eerder, op 17 december, waren het er 12.778.

Het instituut registreerde 25 nieuwe coronapatiënten die overleden. Dat wil niet zeggen dat al deze patiënten tussen dinsdag en woensdagochtend zijn overleden, want na overlijden gaat er enige tijd overheen voordat een melding bij het RIVM binnenkomt. Het totaal aantal overleden coronapatiënten ligt volgens de registratie van het RIVM op 18.637. Omdat er geen meldingsplicht is en er ook mensen overlijden aan het virus die niet zijn getest, ligt het werkelijke aantal mensen dat aan Covid-19 overleden is volgens het instituut hoger.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gezondheidsraad komt met spoedadvies over boosterprik na Janssen-vaccin