Recensie

Recensie Podcast

Een excel sheet om over je relatie heen te komen

Datajournalist Mona Chalabi zoekt in Am I Normal? naar omgangsmethoden voor chaotische levensproblemen.
When will I get over my breakup?
Deze podcast luister je ook in onze app

Wanneer Mona Chalabi’s relatie uit gaat, is haar eerste reactie: uitrekenen hoe lang het zal duren voordat ze er overheen is. Dat lukt natuurlijk niet. Ze zal op zoek moeten naar andere manieren van omgang. In Am I Normal? onderzoekt Chalabi allerlei ongestructureerde obstakels waar je tegen aanloopt als mens, maar als datajournalist niet per se blij van wordt. Problemen die zich niet laten vangen in cijfers en orde.

Nu denk je bij dit multitalent (naast datajournalist is Chalabi illustrator en schrijver voor radio- en tv-producties) niet meteen: wow, zij is #relatable! Maar Chalabi weet de vraagstukken persoonlijk te maken door haar eigen frustraties als uitgaanspunt te nemen en iedere aflevering, naast deskundig advies, ook haar eigen moeder in te schakelen voor levenslessen.

Ze durft zich kwetsbaar op te stellen, bijvoorbeeld door ons een inkijkje te geven in haar wanhopige toestand wanneer ze na het maken van voor- en tegenlijstjes, toch besluit haar antwoorden over wel of niet verhuizen haalt uit een vogeltje dat tegen haar raam aan vliegt.

Am I Normal?, wekelijks afleveringen van 20 min, TED.