In beeld

Covid-19 houdt de wereldwijde bevolking opnieuw in de greep

Pandemie De Wereldgezondheidsorganisatie bestempelde de corona-uitbraak op 11 maart 2020 officieel als pandemie. Na twintig maanden is het aantal nieuwe coronagevallen in veel landen weer aan een opmars bezig.
Een zorgmedewerker loopt langs een bus waar coronasneltesten worden afgenomen in de Duitse stad Frankfurt.
Foto Michael Probst / AP
Familieleden poseren op de vooravond van de Dag van de Doden (1 november) bij een herdenkingsaltaar. Een veertigjarig familielid bezweek op veertigjarige leeftijd aan Covid-19. Het vullen van de tafel met de favoriete gerechten van de overledene is een Peruaanse offertraditie.
Foto Carlos Mamani / AFP
Het hoofd van de IC-afdeling van een ziekenhuis in de Oekraïense stad Rivne buigt zich over een coronapatiënt. Het stadsziekenhuis ligt vol met coronapatiënten. Artsen zeggen dat de huidige situatie erger is dan bij de eerste golf in het begin van de pandemie.
Foto Evgeniy Maloletka / AP
Een drone en vrijwilligers desinfecteren een schoolsportveld na meldingen over besmettingen in Lanzhou, China.
Foto China Daily / Reuters
Mensen worden tijdens de vaccinatiecampagne in Rio de Janeiro, Brazilië met snelbussen vervoerd.
Foto Pilar Olivares / Reuters
Een huilende man bij het graf van een dierbare op de Dag van de Doden in Rio de Janeiro, Brazilië.
Foto Antonio Lacerda / EPA
Kerststalbeelden met een coronapas in het Italiaanse Napels.
Foto Ciro De Luca / Reuters
Twee kinderen lopen door een vaccinatiecentrum in de Chileense hoofdstad Santiago. Bij verschillende vaccinatiecentra in de stad werden wachtrijen van meer dan drie uur geregistreerd.
Foto Alberto Valdes / EPA
Koffers van buitenlandse reizigers worden gedesinfecteerd op de eerste dag van de heropening van Thailand. Alleen volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen uit landen met een laag risico mogen zonder quarantaineplicht Thailand inreizen.
Foto Rungroj Yongrit / EPA
Een IC-arts rust uit naast een coronapatiënt in een ziekenhuis in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Bulgarije is zwaar getroffen door de coronacrisis.
Foto Nicolay Doychinov / AFP
Een zorgmedewerker staat in een deurpost van een teststraat in Frankfurt, Duitsland.
Foto Michael Probst / AP
Luchtfoto van lege tourbussen op een parkeerplaats in Hongkong. Toeristen mogen vanwege strenge coronamaatregelen Hongkong niet binnen.
Foto Isaac Lawrence / AFP
Forenzen stappen uit een trein bij de Indiase stad Kolkata. De treindiensten rond de stad zijn weer hervat na een lange periode van beperkingen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Foto Dibyangshu Sarkar / AFP
Een Russische militair in beschermende kleding desinfecteert een orthodoxe kapel op een treinstation in Moskou.
Foto Kirill Kudryavtev / AFP
Een koppel vliegt elkaar in de armen nadat een vlucht uit het Verenigd Koninkrijk is aangekomen op de internationale luchthaven JFK in New York. De VS opende zijn grenzen op 8 november na twintig maanden van reisbeperkingen.
Foto Ed Jones / AFP
Verpleegkundigen poseren als de godin Durga (beschermmoeder van het universum) in een ziekenhuis in Bangalore, India. Ze vieren de toediening van de miljardste Covid-19-vaccindosis (21 oktober), zo'n half jaar nadat een gigantische toename van het aantal coronagevallen het Indiase zorgsysteem bijna deed instorten.
Foto Manjunath Kiran / AFP