Thuiskok

Quinoasalade

Quinoa is bijzonder populair onder de gezondheidsbrigade vanwege de hoge voedingswaarde. Het is bovendien een goede basis om mee te variëren voor (maaltijd)salades.

Breng 400 milliliter water aan de kook. Voeg een snuf zout toe en strooi de quinoa erin. Laat opnieuw aan de kook komen, draai het vuur laag en kook de quinoa, afgedekt, in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af en spreid de korrels uit over een grote, platte schaal.

Breng een pan water met een snuf zout aan de kook voor de broccoli. Blancheer de roosjes 2 minuten en laat ze uitlekken. Verhit een grillpan tot hij loeiheet is. Hussel de broccoliroosjes met een eetlepel olijfolie en gril ze 3 tot 4 minuten tot ze een mooi streeppatroon hebben.

Klop een dressing van de citroenrasp, het grootste deel van het sap, de komijn, zout, peper en de rest van de olijfolie. Proef en voeg zo nodig meer citroensap toe. Voeg de broccoli, radijs, peterselie, dille en het grootste deel van de dressing toe aan de quinoa en hussel. Hussel de avocado door de rest van de dressing en verdeel over de salade. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.