Singapore betaalt geen ziekenhuiskosten van ongevaccineerden meer

De Singaporese regering gaat geen coronagerelateerde ziekenhuisrekeningen meer betalen van ongevaccineerde burgers. Dat schrijft het ministerie van Volksgezondheid maandag in een verklaring. „Momenteel vormen ongevaccineerde mensen de meerderheid van de groep die intensieve zorg nodig heeft. Zij verhogen onevenredig de druk op onze gezondheidszorg.”

Singapore begon aan het begin van de coronacrisis met het betalen van Covid-19-ziekenhuisrekeningen om financiële problemen te voorkomen die „onzekerheid rond de opkomst van Covid-19 als onbekende ziekte” zouden versterken. Vanaf 8 december stopt die regeling voor mensen die zich bewust niet laten vaccineren. Ziekenhuisrekeningen van kinderen jonger dan 12 jaar en mensen die vanwege medische redenen niet in aanmerking komen voor een vaccinatie, worden nog wel betaald.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Limburgse ziekenhuizen waarschuwen voor zorginfarct: ‘code zwart op lokaal niveau’