Lichte afname aantal patiënten op IC’s

Dinsdag worden 319 patiënten met Covid-19 verzorgd op de IC-afdelingen in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er zeven minder dan maandag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Op verpleegafdelingen liggen nu 1.328 patiënten, 81 meer dan een dag eerder.

Op de verpleegafdelingen kwamen 226 nieuwe patiënten binnen. Dat is het hoogste aantal sinds 15 mei. Achttien mensen werden binnengebracht bij de IC’s.

Het aantal ziekenhuisopnames kruipt richting de aantallen ten tijde van de vorige herfstpiek. Toen lagen op 9 november zo’n 650 coronapatiënten meer in de ziekenhuizen. Een groot verschil is dat veel ziekenhuizen kampen met meer personeelsuitval dan tijdens eerdere coronagolven. De Limburgse ziekenhuizen waarschuwden eerder op de dinsdag voor „code zwart op lokaal niveau”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Limburgse ziekenhuizen waarschuwen voor zorginfarct: ‘code zwart op lokaal niveau’