Weekrecord voor Testen voor Toegang: 534.000 afspraken

In het weekend werd de grootste drukte bereikt, met in totaal 378.000 afspraken voor een coronatest.
In het weekend werd de grootste drukte bereikt, met in totaal 378.000 afspraken voor een coronatest. Foto David van Dam

Nederlanders maakten afgelopen week 534.000 keer een afspraak voor Testen voor Toegang. Dat schrijft Stichting Open Nederland maandag. Het record dat twee weken geleden werd gevestigd, is daarmee alweer gebroken. Toen werden bijna een half miljoen testafspraken in één week geboekt.

Afgelopen weekend bereikte de drukte een hoogtepunt, met in totaal 378.000 afspraken. Ongeveer 50 procent van de mensen gaf aan zich te testen voor een horecabezoek of een avondje naar de discotheek. 5 procent liet wilde de sportschool bezoeken.

Het coronatoegangsbewijs werd sinds het weekend op meer plaatsen verplicht, zoals op buitenterrassen, sportscholen en doorstroomlocaties als musea en pretparken. Mensen die zich niet hebben laten inenten, kunnen bij 680 testlocaties terecht die zijn aangesloten op de CoronaCheck-app.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 1.573 coronapatiënten in ziekenhuizen, stijging zet door