Vrachtwagen rijdt in op wachtende auto’s bij tolpoort in Mexico: 19 doden

Botsing Een vrachtwagen die shampoo-ingrediënten vervoerde, botste op zeker negen andere voertuigen, waarna een grote brand ontstond.
Hulpdiensten zijn ter plaatse na het dodelijke ongeluk bij een tolpoort op een Mexicaanse snelweg.
Hulpdiensten zijn ter plaatse na het dodelijke ongeluk bij een tolpoort op een Mexicaanse snelweg. Foto Luis Cortes/Reuters

In Mexico zijn zaterdag zeker negentien doden gevallen doordat een vrachtwagen bij een tolpoort op een snelweg op andere auto’s is ingereden, waarna brand ontstond. Bij het ongeluk raakten daarnaast minstens drie mensen gewond, melden de Mexicaanse autoriteiten.

Volgens een woordvoerder van de lokale brandweer hadden de remmen van de vrachtwagen het begeven. Op beelden is te zien hoe de vrachtwagen op de auto’s botst die stilstaan bij de tolpoort. Zeker negen auto’s werden geraakt. Snel daarna ontstond de brand: de vrachtwagen vervoerde brandbare ingrediënten voor shampoo, die na het ongeluk weglekten en explodeerden.

Het ongeluk vond plaats op de snelweg die door de stad Chalco loopt, aan de oostrand van Mexico-Stad. Volgens omwonenden is het het vierde ongeval op de snelweg in een maand tijd, zo schrijven lokale media.

Twitter avatar lajornadaonline La Jornada Momento del fuerte accidente, en la caseta de cobro San Marcos Huixtoco, en la autopista México-Puebla. Un camión de carga embiste varios vehículos. Al momento, se reportan 19 personas fallecidas.
#VideosLaJornada @CAPUFE https://t.co/I3m6EMl24O