Opnieuw meer dan 11.000 positieve coronatests gemeld

Bij het RIVM zijn het afgelopen etmaal 11.398 positieve coronatests binnengekomen. Het is de vierde keer op rij dat het aantal positieve testuitslagen op één dag boven de tienduizend uitkomt. Daarnaast kreeg het instituut acht meldingen van coronasterfgevallen binnen. Niet al deze personen overleden per definitie de afgelopen 24 uur; meldingen van overlijden kunnen met vertraging binnenkomen bij het RIVM.

Het aantal dagelijkse positieve coronatests vertoont sinds begin oktober een stijgende lijn en is de afgelopen week in een stroomversnelling geraakt. Zaterdag kreeg het RIVM 12.007 meldingen van positieve tests; dat was het hoogste aantal dat dit jaar tot nu toe werd gemeld. In de laatste weken van september lag het aantal positieve coronatests nog tussen grofweg 1.300 en 2.000 per dag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Prikdrukte bij GGD houdt ook in het weekend aan